Meer dan 40 jaar!

Bedrijven & particulieren

Thuisbatterijen en accusystemen op maat

Sla uw elektriciteit op voor later​

Wat is een thuisbatterij? Met een thuisbatterij sla je goedkope of zelf opgewekte stroom op om op een later moment te gebruiken. Dan heb je op dat moment geen stroom nodig van je energieleverancier. Wijzigt je verbruik? Geen zorgen, je kunt je thuisbatterij altijd uitbreiden met extra opslagcapaciteit. Daarmee ben je goed voorbereid op de toekomst!

 

Groenewegen heeft ruime ervaring met thuisaccu’s en accusystemen op maat. Samen realiseren we een accusysteem waarmee je onafhankelijk van het vaste stroomnet gebruik kunt maken van de elektrische installatie.

Voordelen van een thuisbatterij

Betaalbaar

Thuisbatterijen worden steeds betaalbaarder. En dankzij onze modulaire systemen kun je eenvoudig uitbreiden. Als je onafhankelijker wilt worden van schommelende energieprijzen, is een thuisbatterij nu al een slimme investering.

Variabele contracten

Onze thuisaccu's werken met variabele contracten. In een markt met schommelende energieprijzen, bieden onze op maat gemaakte accusystemen een uniek voordeel: je kunt goedkope energie opslaan en gebruiken wanneer de prijzen hoog zijn. Zo beheer en optimaliseer je actief je energiekosten.


Altijd uw eigen energie

Heb je zonnepanelen? Met een thuisbatterij voor zonnepanelen kun je zonne-energie opslaan en gebruik je deze energie ‘s avonds. Op deze manier ben je niet afhankelijk van het stroomnet of gas, ook als de zon niet schijnt!

Uitsluitend A-merken

Wij werken uitsluitend met bewezen merken thuisbatterijen die al jaren op de markt zijn. Je bent dus verzekerd van een betrouwbare en veilige accu voor zonnepanelen of het opslaan van goedkope stroom.

Veilige installatie

Wij zorgen dat de kwaliteit van de thuisbatterijen waarmee wij werken, de manier van installeren en de plek van installatie altijd voldoen aan de geldende normen. Alles om de veiligheid te waarborgen.

Een project waar wij trots op zijn

Plaatsing modulaire thuisaccu

Voor een gewaardeerde klant hebben wij onlangs een innovatief modulair accusysteem ontworpen en geïmplementeerd, initieel met een capaciteit van 10 kW.

Dit systeem is specifiek opgezet om naadloos te integreren met hun bestaande zonnepanelen, waardoor de klant optimaal kan profiteren van zelf opgewekte zonne-energie.

Gezien de fluctuerende energieprijzen en de wens van de klant om maximale controle over hun energieverbruik en -kosten te hebben, was dit systeem een perfecte match met hun variabele energiecontract.

Na een succesvolle initiële fase, waarin het systeem bewees een solide oplossing te zijn voor hun energiebehoeften, hebben we het systeem op verzoek van de klant uitgebreid naar een indrukwekkende 20 kW.

Deze schaalvergroting biedt de klant niet alleen meer opslagcapaciteit maar verhoogt ook de efficiëntie van hun energieverbruik.

Dankzij deze uitbreiding kan de klant nog beter inspelen op de pieken en dalen in energieprijzen, wat resulteert in aanzienlijke besparingen en een verhoogde duurzaamheid van hun energiehuishouding.

Wat kost een thuisbatterij?

Denk je erover na om een thuisbatterij te kopen en vraag je je af wat dat gaat kosten? De exacte kosten van een thuisbatterij zijn afhankelijk van verschillende factoren, onder andere het soort thuisbatterij, de capaciteit en het merk. Het opslagvermogen heeft grote invloed op de kosten. Dit varieert van 2-25 kilowattuur (kWh). De kosten bedragen tussen de €650 en €1300 per kWh. Daarbij komen ook nog de kosten voor de apparatuur. Een thuisbatterij voor een gemiddeld huishouden is 5 à 6 kWh groot en kost alles bij elkaar tussen de €4000 en €10,000, inclusief de plaatsing. Er bestaat helaas geen subsidie voor een thuisbatterij.

Accusystemen nemen weinig plek in beslag

Onze accusystemen nemen weinig plek in beslag.
Samen bepalen wij een geschikte locatie, dat kan in de meterkast, op zolder, maar ook in de schuur zijn.

Gebruik áltijd uw eigen energie

Een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen stelt u in staat om alle opgewekte energie te gebruiken zodra u daar behoefte aan heeft.

Als u overdag niet thuis bent, gebruikt u de opgeslagen energie van uw thuisbatterij in de avond als de zon niet schijnt.

Eenvoudig met variabele contracten

Dagelijks krijgen wij vragen of onze systemen werken met variabele contracten.
Het antwoord hierop is ja, dat kan.

In een markt waar energieprijzen fluctueren, bieden onze op maat gemaakte accusystemen een uniek voordeel.

Ze stellen u in staat om energie op te slaan wanneer deze goedkoop is en te gebruiken wanneer de prijzen hoog zijn.

Dit vermogen om aan te passen aan variabele contracten betekent dat u actief uw energiekosten kunt beheren en optimaliseren.

Onze voordelen

Duidelijke en overzichtelijke offerte

Gespecialiseerd team voor accusystemen

Gecertificeerde monteurs

Uitleg op locatie

Uitgebreide servicedienst

Professionele merken

Ik wil een thuisbatterij of accusysteem voor mijn bedrijf.

Wat gaat er gebeuren?

Energiebehoefte

Allereerst is het van belang uw huidige energiebehoefte in kaart te brengen. Dit omvat niet alleen het totale energieverbruik van uw huishouden of bedrijf maar ook welke apparaten van cruciaal belang zijn en continu moeten blijven draaien, zelfs tijdens een stroomstoring.

Denk hierbij aan alle essentiële componenten die afhankelijk zijn van een constante stroomvoorziening, zoals medische apparatuur, beveiligingssystemen, en basishuishoudelijke apparaten.

Wij helpen u met het maken van een schatting van het dagelijkse verbruik van deze essentiële apparaten in kilowattuur (kWh), om zo te bepalen welke capaciteit het accusysteem moet hebben om aan uw behoeften te voldoen.

De accu en componenten

Na de evaluatie van uw energiebehoefte en de staat van uw elektrische installatie, kunnen wij de specifieke behoeften voor het accusysteem vaststellen.

Het is cruciaal om te kiezen voor een systeem dat modulair opgebouwd kan worden, zodat het kan meegroeien met uw toekomstige energiebehoeften.

Modulaire accusystemen bieden de flexibiliteit om capaciteit toe te voegen of te verwijderen, afhankelijk van veranderende energievereisten.

Dit maakt het mogelijk om een systeem op te bouwen dat niet alleen aan uw huidige behoeften voldoet maar ook aanpasbaar is voor toekomstige uitbreidingen.

Samen zorgen we ervoor dat u kiest voor een systeem met een optimale balans tussen capaciteit, levensduur, en kostenefficiëntie, passend bij uw specifieke situatie.

Totale elektrische installatie

Het is noodzakelijk de huidige staat van uw elektrische installatie in kaart te brengen.

Wij zullen samen met u identificeren wat er al aanwezig is en waar eventuele uitbreidingen of aanpassingen nodig zijn om het accusysteem te integreren.

Daarbij wordt ook rekening gehouden met uw toekomstplannen voor energieverbruik en mogelijke uitbreidingen van de installatie.

Dit kan variëren van het toevoegen van meer zonnepanelen tot een upgrade van de elektrische infrastructuur of zelfs de aanschaf van energie-intensieve apparaten.

Een grondige beoordeling zorgt ervoor dat het accusysteem niet alleen aan uw huidige behoeften voldoet, maar ook flexibel genoeg is voor eventuele toekomstige uitbreidingen.

Wie helpen wij?

Photovoltaic Solar and central heating panels on tiled roof of residential home

Particulieren

Wij helpen bij ieder type woning om de woning zo efficiënt als mogelijk te kunnen voorzien van een thuisbatterij.

Zonnepanelen bedrijf

Bedrijven

Onze accusystemen stellen bedrijven in staat om te blijven functioneren tijdens stroomuitval.

solar panels on the roof of administrative building

Woningcorporaties & VVE's

VVE’s en woningcorporaties kunnen gebouwen verduurzamen met onze modulaire accusystemen.