Meer dan 40 jaar!

Bedrijven & particulieren

Wat is domotica?

Domotica, ook wel als smart homes (and buildings) genoemd, is het combineren van elektronica binnen een gebouw, aangesloten op een netwerk. Binnen dit netwerk is er één centrale unit, die al deze systemen combineert en aanstuurt. Door alle systemen te combineren en aan te sturen vanuit één systeem, wordt uw huis slim.

Domotica staat voor gebruikersgemak, milieubewust leven, is eenvoudig bedienbaar en kan daarnaast mensen helpen die beperkt zijn in hun dagelijks leven.

Wij bieden oplossingen om smart homes en buildings te realiseren.

Door ons uitgebreide aanbod aan merken hebben we altijd een systeem dat bij u past.

Één app, alle systemen

Met domotica is het mogelijk om via één centraal systeem met de app, de speciaal ontwikkelde afstandsbedieningen, tablets en zelfs je tv een compleet pand te bedienen. De aansturing van het systeem kan ook via spraakberichten.

Verlichting (normale verlichting, maar ook Philips Hue bijvoorbeeld), camerasystemen, alarmsystemen, entertainmentsystemen en zelfs individuele apps (zoals Spotify) zijn aan te sturen.

De user interface kunnen wij op maat maken, hierdoor zie je alleen de relevante items voor de ruimte waar je je in bevindt.

Smart home zonder verbouwen

Domoticasystemen verwerken allerlei protocollen, waaronder Zigbee. Hierdoor is het mogelijk dat we een combinatie kunnen realiseren van schakelaars met bedrading en draadloze schakelaars, zonder dat hiervoor in huis veel aangepast moet worden. Het domoticasysteem is voorbereid op eventueel uitbreiden van het bereik, door middel van extra Zigbee-modules. Ook is er de mogelijkheid om te koppelen met bestaande smart-installaties, zoals KNX.

Betrouwbaarheid

Met een professioneel domoticasysteem heb je één krachtige unit die de processen berekent en beheert. Het systeem is volgens de hoogste beveiligingseisen gekoppeld aan het internet. Hierdoor is het ook mogelijk om buitenshuis het pand aan te sturen of te controleren.

Flexibel

Doordat het systeem te koppelen is met verschillende systemen en merken, is het niet noodzakelijk alles in één keer uit te voeren. Laat je door ons je alarmsysteem en camerasysteem aanleggen? Dan kunnen wij deze samen integreren.