Smart homes & buildings

Vandaag de dag zijn veel apparaten smart. Dat houdt in dat deze apparaten in staat zijn te communiceren met (externe) systemen. Om je huis of pand slim te maken, bieden wij vergaande oplossingen om dit te realiseren. Wij zijn officieel installateur van Control4, een van de grootste domoticaleveranciers van de wereld. Met dit systeem zijn wij in staat om verschillende systemen en verschillende merken in je pand te koppelen.

Één app, alle systemen

Wij horen vaak dat mensen gek worden van de verschillende apps en accounts om al je smartsystemen te bedienen.
Een app voor je verlichting, een app voor je camera’s, een app voor je alarm, een app voor je deurbel …

Met Control4 is het mogelijk om via een centraal systeem met de app, speciaal ontwikkelde afstandsbedieningen, tablets en zelfs je tv het complete pand te bedienen.

Verlichting (normale verlichting, maar ook Philips Hue bijvoorbeeld), camerasystemen, alarmsystemen, entertainmentsystemen en zelfs individuele apps (zoals Spotify) zijn aan te sturen.

De user interface van Control4 kunnen wij op maat maken, hierdoor zie je alleen de relevante items voor de ruimte waar je je in bevindt.
In de keuken kan je dus niet perongeluk de systemen in de woonkamer aansturen.

Smart home zonder verbouwen

Tegenwoordig kan er veel, héél veel.
Het is ook niet langer nodig om je huidige elektrische installatie compleet op de schop te gooien.

Dit systeem verwerkt allerlei protocollen, waaronder Zigbee.
Hierdoor is het mogelijk dat we een combinatie kunnen realiseren van schakelaars met bedrading en draadloze schakelaars, zonder dat hiervoor het huis op z’n kop moet.

Het Control4-systeem is voorbereid op eventueel uitbreiden van het bereik, doormiddel van extra Zigbee-modules.

Ook is er de mogelijkheid om te koppelen met bestaande smart-installaties, zoals KNX bijvoorbeeld.

Betrouwbaarheid

Met het Control4-systeem heb je één krachtige unit die de processen berekent en beheerd. Hierdoor ben je niet afhankelijk van allerlei verschillende apps en de werking daarvan, maar wordt alles centraal aangestuurd. Het systeem is volgens de hoogste beveiligingseisen gekoppeld aan het internet. Hierdoor is het ook mogelijk om buitenshuis het pand aan te sturen of te controleren. Denk bijvoorbeeld aan het openen van je hek op afstand, of iemand te woord staan bij de voordeur. Of het op afstand inschakelen van het alarm, als iemand dat vergeten is.

Flexibel

Doordat het systeem te koppelen is met veel verschillende systemen en merken, is het niet noodzakelijk alles in één keer uit te voeren. Laat je door ons je alarmsysteem en camerasysteem aanleggen? Dan kunnen wij deze samen integreren. Als er aangebeld wordt zie je bijvoorbeeld wie er voor de deur staat doordat we de beelden van je camerasysteem gebruiken. Ga je over een jaar de rolgordijnen vervangen? Geen probleem, deze zijn ook tegen die tijd prima aan te sluiten op je Control4 systeem.