Meer dan 40 jaar!

Bedrijven & particulieren

Innovatieve LED-Verlichting voor veiliger en duurzamer wonen

In een recent project in Delft op de Van Adrichemstraat hebben wij het verzoek gekregen van de VVE om de verlichting op orde te brengen.
Het doel was om de complete verlichting in het complex om te zetten naar energie-efficiënte LED-verlichting.
Deze case benadrukt onze toewijding aan duurzaamheid, veiligheid, en de nauwe samenwerking met onze klanten om maatwerkoplossingen te bieden.

Uitdaging

De VVE stond voor de uitdaging om de energiekosten te verminderen en tegelijkertijd het veiligheidsgevoel onder de bewoners te verhogen.
De bestaande verlichting voldeed niet meer aan de hedendaagse standaarden van energie-efficiëntie en had ook geen moderne functies.

Oplossing

Na goed overleg hebben we voorgesteld om de gehele verlichting van het complex te vervangen door hoogwaardige LED-verlichting van Philips.
De nieuwe verlichting kwam niet alleen met een aanzienlijke energiebesparing maar bood ook de mogelijkheid om gedimd te branden in tijden van inactiviteit. Dit zorgt niet alleen voor extra besparingen maar draagt ook bij aan het veiligheidsgevoel van de bewoners; het lichtniveau verhoogt automatisch bij detectie van beweging.

Installatie

De installatie is uitgevoerd met een goede samenwerking tussen ons team en de VVE.
We hebben gezamenlijk beslissingen genomen over de planning, locaties van de verlichting en de intensiteit van het dimmen.
Deze samenwerking zorgde ervoor dat het project soepel verliep en dat de oplossing volledig afgestemd was op de behoeften van de bewoners, zonder dat zij hier overlast van ervaren.

Resultaten

  • Energiebesparing: De overstap naar LED-verlichting resulteerde in een significante verlaging van de energiekosten voor het wooncomplex.
  • Verhoogd veiligheidsgevoel: Dankzij de bewegingsdetectie en het dimmen van de verlichting voelen de bewoners zich veiliger, vooral tijdens de nachtelijke uren.
  • Tevredenheid: De feedback van de VVE en de bewoners was uiterst positief. De verbeterde verlichting werd geprezen voor zowel de energiebesparing als de bijdrage aan een veiliger woonomgeving.

 

Snellader 60kW DC geplaatst
Modernisering intercomsysteem met 96 videofoons met app
Partner van Xelion