Elektrische installaties

Voor particulieren

Sinds 1981 staan wij klaar voor particulieren waarbij er werkzaamheden aan de elektrische installatie plaats moet vinden.

Wij adviseren en installeren jouw nieuwe elektrische installatie geheel op maat.

Ook kunnen we je helpen bij het renoveren of uitbreiden van je elektrische installatie.

Voor bedrijven

De elektrische installatie is het hart van je pand. De installatie moet betrouwbaar zijn en voldoen aan de hedendaagse normen. Uitval kost geld, en dat wil je voorkomen.

Wij helpen je bij het onderhouden, aanpassen, uitbreiden en renoveren van je elektrische installatie.

Extra groep aanleggen

Wij leggen een extra elektrische groep(en) aan om de vermogens in je pand beter te scheiden en te controleren. Hierdoor kan je voorkomen dat bijvoorbeeld het hele pand zonder stroom komt te zitten als er in een bepaald gedeelte een storing zit.

Elektrische installatie keuren

De verzekering kan eisen dat je de elektrische installatie laat keuren.
Je keurt de installatie om na te zien of deze voldoet aan voor de installatie geldende normen, zodat je weet dat je veilig de elektrische installatie in het pand kan gebruiken.

 

Groepenverklaring

De groepenverklaring geeft je een overzicht van je elektrische installatie. Vooral in oudere panden of panden waar veel verbouwd is, kan de groepenverklaring niet meer kloppen. Zodra er dan een storing ontstaat, is het opsporen van de storing een ware puzzel.

Wij helpen je graag met het up-to-date brengen van je groepenverklaring.

 

Stroompunten uitbreiden

Vandaag de dag zijn er zoveel apparaten, dat je soms nog wel is een stopcontact (wandcontactdoos) tekort komt. Wij kunnen alle soorten stroompunten voor je bijmaken, denk daarbij ook aan lichtpunten, een aansluiting voor elektrisch koken of het bijmaken van een schakelaar.

Krachtstroom

Met het oog op een toekomst zonder gas, zijn er apparaten in huis die een groot vermogen en veel stroom gebruiken. Dit valt onder de noemer krachtstroom. 

Denk daarbij aan een aansluiting voor elektrisch koken, een warmtepomp of een grote boiler. Maar ook aan oplaadpunten voor auto’s.

Aardlekschakelaar bijplaatsen

Het komt nog vaak voor dat er een elektrische installatie niet beveiligd is door het gebruik van een aardlekschakelaar. Vaak gaat dit gepaard met oudere groepenkasten. 

Hoewel wij adviseren een oude groepenkast altijd te vervangen, kan er ook gekozen worden om een aardlekschakelaar bij te plaatsen. Hiermee heb je in ieder geval al meer veiligheid voor de gebruikers van de elektrische installatie.