Zorgondersteuning

Algemeen bekend is dat de mens vandaag de dag een stuk ouder wordt dan vroeger.
Volgens het onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving in 2017 bleek dat zo’n 92% van alle 75-plusser nog steeds zelfstandig wonen.

Hierbij komt ook gelijk kijken dat hoewel we allemaal ouder worden, bepaalde zaken niet meer zo makkelijk gaan als vroeger.
Door middel van domotica kunnen wij ondersteuning bieden bij tal van dagelijkse routines, waardoor het leven in huis geen sleur is of kan gaan worden en fijn blijft.

Het voordeel van een goed geïntegreerde domotica-installatie is dat je met eenvoudige drukken op de knop de functies bediend, uitgebreide kennis van een smartphone of computer is hiervoor niet nodig.

 

Verlichting aansturen

Centraal de verlichting aansturen, vanaf meerdere plekken in de woning of via de afstandsbediening of app. Nooit meer apart ieder lampje aan/uit zetten.

Camera-integratie

Voor de veiligheid wordt het (indien aanwezig) camerasysteem geïntegreerd. Hierdoor kan er in de gaten gehouden worden wat er rondom de woning gebeurt, bijvoorbeeld vanaf de tv’s in de woning.

Alarmintegratie

Het alarm schakelt (gedeeltelijk) in/uit, zodat je altijd veilig bent in je eigen woning.

Audioberichten

Wij kunnen de audiosystemen in de woning integreren. Hiermee kunnen wij ook herinneringen uit laten spreken wanneer bijvoorbeeld de medicatie ingenomen moet worden of wanneer er een afspraak gepland staat.

Elektrische sloten

Door middel van elektrische sloten kunnen wij centraal de deur(en) aansturen om op slot te gaan. Hierdoor is het niet langer noodzakelijk om de deuren apart na te lopen, en met slechts één druk op de knop geregeld.

Intercom

Zien wie er voor de deur staat, communiceren en eenvoudig open doen, terwijl je lekker kan blijven zitten.

Zonwering aansturen

Eenvoudig de gordijnen, zonwering, rolluiken of rolschermen aansturen met een druk op de knop.

Apparaten aansturen

Met één druk op de knop apparaten aan of uitzetten, zodat je weet dat je veilig de nacht in gaat of dat deze ’s ochtends opstarten als je uit bed komt.

Één druk op de knop

Met een druk op de knop is het mogelijk een tal van functies aan te sturen. Bijvoorbeeld een knop “Naar bed” kan alle lichten uit doen, de gordijnen dicht doen, het alarm erop en de deuren vergrendelen.

Prettig langer thuis wonen

Doordat onze domoticasystemen makkelijk te bedienen zijn, kunnen wij het systeem compleet afstellen op de behoefte van de bewoner. 

Last van de heup?
Dan zorgen wij dat de gordijnen automatisch dicht gaan.
Moet je nu alle lampen apart aan of uitzetten? Wij zorgen ervoor dat dit centraal aan en uit kan, waar je ook in de woning bent.

 

Dit is volledig te integreren met veiligheidssystemen, waardoor we automatisch de voordeur dicht kunnen doen, het alarm kunnen inschakelen (of uitschakelen) en het camerasysteem mee kunnen integreren.

Ook zien wie er voor de deur staat op afstand, zodat je kan blijven zitten of liggen, behoort tot de mogelijkheden.