Beveilig uw woning voor het te laat is

Een professioneel alarmsysteem is een essentieel onderdeel om u, uw dierbaren en uw woning veilig te houden. Niet alleen voor inbraak, maar ook voor overvals- en brandmeldingen.

Hoe werkt ons alarmsysteem?

Een alarmsysteem bestaat uit verschillende onderdelen, waarvan de veelgebruikte onderdelen de infrarooddetectoren, magneetcontacten (voor opengaande ramen & deuren), glasbreukdetectoren en brand-, hitte-, en gasdetectoren zijn.

Deze detectoren zullen bij bijzonderheden het alarmsysteem af laten gaan en een meldkamer inschakelen, waarna adequaat gereageerd kan worden op meldingen.

Verschillende detectoren

Er zijn verschillende detectoren binnen een alarmsysteem. Deze detecteren onraad, dat kan een inbraak zijn, maar ook brand bijvoorbeeld.

Infrarooddetectoren

De infrarooddetectoren meten in de meeste gevallen zowel de temperatuur (omgeving tegenover een lichaam, dat veel warmer is) als beweging.

Doordat deze melders minimaal twee zaken monitoren, zijn deze dus niet voor de gek te houden.

Magneetcontacten

Brand-, hitte-, en gasdetectoren melden dit door bij detectie. Een belangrijk verschil met de eerder genoemde melders is dat het alarmsysteem bij een melding van deze melders afgaat, ook als het alarmsysteem niet is ingeschakeld. Zo wordt u tijdig gewaarschuwd als er een gevaarlijke situatie in de woning is ontstaan. Het alarmgeluid van deze meldingen zijn anders qua toon dan bij een inbraak, waardoor de aanwezigen direct weten om wat voor melding het gaat.

Glasbreukdetectoren

Een glasbreukdetectoren detecteert als er een raam wordt ingeslagen.

Bij woningen waar veel met glas is gewerkt worden deze detectoren vaak gebruikt om zo tijdig de inbreker te detecteren.

Brand-, hitte-, en gasdetectoren

Brand-, hitte-, en gasdetectoren melden dit door bij detectie.

Een belangrijk verschil met de eerder genoemde melders is dat het alarmsysteem bij een melding van deze melders afgaat, ook als het alarmsysteem niet is ingeschakeld.

Zo wordt u tijdig gewaarschuwd als er een gevaarlijke situatie in de woning is ontstaan.

et alarmgeluid van deze meldingen zijn anders qua toon dan bij een inbraak, waardoor de aanwezigen direct weten om wat voor melding het gaat.

Gevolgen van een inbraak

Helaas komen wij vaak in gesprek met mensen waarbij net ingebroken is. Het huis is in veel gevallen compleet overhoop gehaald en de gedachte “hier valt niks te halen” was duidelijk niet bij de inbreker aanwezig. Deze gaan veelal te werk als beesten en zitten aan al je bezittingen, dus ook je dierbare herinneringen. De impact op het dagelijks leven is groot. Iedereen ervaart dit op z’n eigen manier.

Dierbare herinneringen en bezittingen

Een inbreker wilt zo snel mogelijk naar binnen en naar buiten, en richt in veel gevallen een ravage aan.

Bij aankomst na een leuke vakantie of lekker dagje weg is dit simpelweg een drama.

Hetgeen dat u aantreft zult u niet snel meer vergeten. Al het waardevolle is meegenomen, dus ook de dierbare bezittingen en herinneringen die onvervangbaar zijn.

Verstoorde nachtrust

Veel van onze klanten geven aan dat zij na een inbraak wekenlang niet normaal hebben geslapen, en van het minste of geringste wakker worden en uit het raam kijken wat er aan de hand is. Ook hebben wij klanten gehoord die ’s nachts slapen met zelfverdedigingsgereedschap bij het bed, voor het geval dat.

Niet uit huis durven

Ook geven veel van onze klanten aan dat zij na een inbraak niet meer het huis uit durven en het gevoel hebben in de gaten gehouden te worden. Toch gaat het dagelijkse leven door.

Alarmsysteem werkt preventief

Onze alarmsystemen zijn niet alleen voor het detecteren van een inbreker, wij spelen al in op de preventie van een inbraak.

In overleg met u plaatsen wij stickers en borden met het bericht dat er een professioneel alarmsysteem in de woning is geïnstalleerd. Ook plaatsen wij flitser(s) op de gevel van de woning waardoor de inbreker op de hoogte is dat er een alarmsysteem is geïnstalleerd.

Een inbraak met een alarmsysteem

Een alarmsysteem detecteert een inbreker voordat hij of zij binnen is. Dankzij onze vele detectoren weten we direct waar er een raam of deur is opengebroken.

Zodra dit gebeurt gaat direct het alarm en de flitser af en wordt de meldkamer ingelicht.

Zodra de inbreker zich in de woning verplaatst, kan de meldkamer dankzij de infrarooddetectoren exact zien waar de inbreker zich bevindt.

Dit gaat allemaal real-time via het internet. De sirene maakt een hoop herrie en de inbreker is er zich van bewust dat er binnen korte tijd versterking op de stoep staat, en zal dus veel sneller de woning weer verlaten.

Onze nieuwste alarmsystemen zijn uit te lezen via een app waardoor u ook bij een inbraak direct mee kan kijken.

Tevens is het mogelijk om het alarmsysteem te combineren met een camerasysteem dat opneemt en live kan meekijken (ook de meldkamer), waardoor er direct duidelijk wordt wat er gaande is.

Een alarmsysteem met comfort

Een veelgestelde vraag is of de bewoners in moeten leveren aan comfort met een alarmsysteem.

Ons antwoordt hierop is simpel: nee, dat hoeft niet en gebeurt niet.

Verderop leggen we uit wat de mogelijkheden zijn met het in- en uitschakelen van het systeem, en hoe het werkt als je zelf in de woning bent.

Toegang en comfort

In veel gevallen zijn er meerdere bewoners van een woning, of bijvoorbeeld familieleden die in het geval van calamiteiten de woning in zouden moeten.

Vroeger kon dit alleen door het instellen van een of meerdere codes, tegenwoordig gaat het veel verder. Ondanks de nieuwe manieren van het alarmsysteem uitschakelen, is dat aan iedere unieke gebruiker gekoppeld.

Ook is het mogelijk om de toegang per gebruiker in te stellen op zones en tijden.
Een voorbeeld: De uitlaatservice mag alleen in de hal komen tussen 08:00 en 11:00 op de woensdagen.

Eigen code

Het is mogelijk om iedere gebruiker een eigen code te geven.

Zo kunt u en de meldkamer zien wie in uw woning is geweest.

Tag

Het is mogelijk om iedere gebruiker een eigen tag te geven. Deze houdt u makkelijk tegen de taglezer waardoor het alarm eraf en erop gaat, dit kan eventueel ook nog in combinatie met een code.

Zo kunt u en de meldkamer zien wie in uw woning is geweest.

Afstandsbediening

Met een (kleine) afstandsbediening aan uw sleutelhanger kunt u als in u in de buurt van uw woning bent het alarmsysteem aan of uit zetten. Ook deze is per unieke gebruiker in te stellen.

App

Via de app maken wij unieke gebruikers aan waardoor zij toegang hebben tot de woning.

U als eigenaar van het systeem kan ook zelf de toegang ontzeggen, dus heeft u geen last van bijvoorbeeld ontvreemding van een tag, afstandsbediening of code.

Indien de app niet gebruikt wordt kunnen wij u altijd assisteren met het verwijden of aanmaken van gebruikers.

Wij adviseren altijd om ook de code te onthouden, in het geval de batterij van de smartphone leeg is.

Veiligheid, ook als je in de woning bent

Uw woning veilig achterlaten is belangrijk, u veilig voelen in uw eigen woning is minstens net zo belangrijk.

Wij kunnen het alarmsysteem zo configureren dat dit systeem ook gebruikt kan worden als u aanwezig bent. Wij kunnen de schil activeren (vaak de magneetcontacten) zodat als er een raam of deur wordt opengebroken, direct het alarm af gaat. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld het alarmsysteem beneden compleet te activeren, zodat als u slaapt ook daar detectie is, als dubbele bescherming met de schil.

Dit zijn allemaal voorbeelden en er zijn tal van mogelijkheden.
Heeft u nog vragen of wilt u een offerte?
Druk dan op de knop hieronder, wij helpen u graag.